Hajléktalanok

Hajléktalanok

A hajléktalanná válás okai meglehetősen sokszínűek. Az esetek mintegy háromnegyed részében kapcsolati konfliktusok vagy krízishelyzetek állnak a háttérben. Ehhez társul gyakran problémaként függőséget kiváltó anyagok használata, a fizikális és mentális egészség romlása, valamint a bűnözés. Sajnos egyre növekszik Magyarországon a gazdasági okokból bekövetkező hajléktalanság aránya.

A Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartásával működő intézményekben igyekszünk mind az egyházi, mind az országos, mind pedig az uniós elvárásoknak és törekvéseknek megfelelve emberséges környezetet biztosítani ellátottjaink számára. Az intézményekben rendszeres egészségügyi ellátást, étkezést, mentálhigiénés ellátást és szabadidős, kulturális programokat valamint szociális foglalkoztatást is biztosítunk az ellátottak számára.

Egyházunk gyülekezetei is igyekeznek erejükhöz mérten támogatni a hajléktalanokat, nehéz szociális helyzetben élőket.

Rendszeres gyülekezeti ételosztásaink során az elmúlt évben is több tízezer adag meleg ételt osztottunk ki.

Támogattuk a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat segélyakcióit: adventi ételosztás kampányát és tüzifaosztását is segítettük, iskolakezdési támogatást nyújtottunk rászoruló családoknak.

Az Evangélikus Diakónia országszerte több városban tart fent hajléktalanok, szenvedélybetegek számára intézményeket. Népkonyhákat, otthonokat. Helyeket, ahol nappal melegedni, éjjel meghúzódni lehet, ahol egy tál forró étel mellett a minden embert megillető tisztelet és az utolsó esély várja a betérőt emberi méltóságának megőrzéséhez. Erről szól kisfilmünk:

Az evangelikus.hu minden olvasója számára biztosítani szeretné a lehetőséget arra, hogy Facebook bejelentkezés után közvetlenül hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. Így a hozzászólása a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha Ön még nem regisztrált, itt megteheti: www.facebook.com. Oldalunkon a megjelenést követő egy hónapban van lehetőség kommentelni, utána lezárjuk ezt a lehetőséget. A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!